De koninklijke weg

Purchase Pool hanteert voor opdrachtgevers waar wij de volledige inkoop mogen analyseren een standaard werkwijze, door ons ook wel de “koninklijke weg” genoemd. Uiteraard is het ook mogelijk om op aparte onderdelen onze ondersteuning aan te vragen.

Scan
De scan wordt uitgevoerd om inzicht te krijgen in uw inkoopproces en geeft een beeld van uw uitgaven en de processen die daar invloed op hebben.

Contractanalyse
Tijdens de contractanalyse worden de aanwezige overeenkomsten van de crediteuren geïnventariseerd, waarnaar er een prioritering kan worden afgegeven voor het oppakken van de productgroepen/crediteuren. Na afloop van de contractanalyse wordt een verbeterd besparingspotentieel opgeleverd.

Inkoopkalender
Aan de hand van de verkregen informatie uit de scan en contractanalyse wordt een planning gemaakt voor de komende jaren voor het uitvoeren van inkooptrajecten.

Businesscase
De eerste stap voor het starten van een inkooptraject is het opstellen van een businesscase per productgroep/leverancier. In een Businesscase zijn naast een financiële analyse ook altijd een korte marktverkenning en een inkoopstrategie opgenomen. Met de businesscase wordt het meest realistische besparingspotentieel berekend, deze is markt en moment afhankelijk.

Inkooptraject
Het op professionele uitvoeren van een inkooptraject. Dit resulteert in een nieuwe overeenkomst met een scherpe, maar marktconforme prijs/kwaliteitsverhouding.
ikwilcontact2


Onze resultaten:

Afvalinzameling

Bespaar gemiddeld 16% op afvalverwerking. Meerdere afvalstromen? Meerdere besparingsmogelijkheden!

Schoonmaak

Bespaar gemiddeld 15% op schoonmaakkosten!

Verzekeringen

Bespaar gemiddeld zo’n 19% op verzekeringen!

Food

Op voeding kun je gemiddeld 24% besparen!

Energie

Bespaar gemiddeld 12% op energieverbruik. Aantrekkelijk voor kleinverbruikers én grootverbruikers!

Telefonie

Op telefonie bespaar je gemiddeld 20%!

ICT-middelen

Bespaar gemiddeld 25% op ICT-middelen!

Drinks

Bespaar gemiddeld 24% op dranken!

logo2